Política de GaletesÚltima data d’actualització: 3 d’agost de 2023

 

1.              DEFINICIÓ I FUNCIÓ DE LES GALETES

Una galeta és un fitxer que es descarrega al seu ordinador quan accedeix a determinades pàgines web. Les galetes permeten a una pàgina web, entre altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d'un usuari o del seu equip i, segons la informació que continguin i de la forma en què utilitzi el seu equip, es poden utilitzar per reconèixer a l'usuari.

 

2.              TIPOLOGIA DE GALETES I FINALITATS D’ÚS

A continuació, mostrem una classificació de les galetes en funció d'una sèrie de categories. No obstant, cal tenir en compte que una mateixa galeta pot estar inclosa en més d'una categoria.

 

Segons l'entitat que gestioni l'equip o domini des d'on s'envien les galetes i es tracten les dades que s'obtenen, podem distingir:

 

  • Galetes pròpies: Són aquelles de les quals és responsable el propi editor i que, generalment, s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini gestionat pel propi editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'usuari.
 

  • Galetes de tercers: Són aquelles de les quals és responsable una entitat diferent de l’editor i que, generalment, s'envien a l'equip terminal de l'usuari des d'un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.
 

Segons el termini de temps que romanen actives, podem distingir:

 

  • Galetes de sessió: Són aquelles dissenyades per obtenir i emmagatzemar dades mentre l'usuari accedeix a la pàgina web. Es solen utilitzar per emmagatzemar informació que només interessa conservar per a la prestació del servei sol·licitat per l'usuari en una sola ocasió (per exemple, una llista de productes adquirits) i desapareixen al finalitzar la sessió.
 

Aquestes galetes són temporals i s'utilitzen, per exemple, per facilitar la navegació per la pàgina web i per permetre a l'usuari que ho sol·licita l'autenticació o el manteniment de la sessió a la seva àrea personal de la pàgina web. També s'utilitzen per establir mesures de seguretat per protegir l'usuari davant dels intents d'accés no autoritzat a la seva àrea personal.

 

  • Galetes persistents: Són aquelles en les quals les dades segueixen emmagatzemades en el terminal i poden ser accessibles i tractades pel responsable de la galeta durant un període definit, el qual pot estendre’s des d'uns minuts fins a varis anys.
 

Segons la seva finalitat, podem distingir:

 

  • Galetes tècniques: Són aquelles que permeten a l'usuari la navegació a través d'una pàgina web, plataforma o aplicació i la utilització de les diferents opcions o serveis que en ella existeixen, incloent aquelles que l’editor utilitza per permetre la gestió i operativa de la pàgina web, i habilitar les seves funcions i serveis, com, per exemple: controlar el trànsit i la comunicació de dades, identificar la sessió, accedir a parts d'accés restringit, recordar els elements que integren una comanda, realitzar el procés de compra d’una comanda, gestionar el pagament, controlar el frau vinculat a la seguretat del servei, realitzar la sol·licitud d'inscripció o participació en un esdeveniment, utilitzar elements de seguretat durant la navegació, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so, així com compartir continguts a través de xarxes socials.
 

  • Galetes de preferències o personalització: Són aquelles que permeten recordar informació per tal que l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com, per exemple: l’idioma, el número de resultats a mostrar quan l’usuari realitza una cerca, l’aspecte o contingut del servei en funció del tipus de navegador a través del qual l’usuari accedeix al serveix o de la regió des de la qual accedeix al servei, etc.
 

  • Galetes d'anàlisi o mesurament: Són aquelles que permeten al responsable de les mateixes el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris dels llocs web als quals estan vinculades, inclosa la quantificació dels impactes dels anuncis. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s'utilitza per mesurar l'activitat dels llocs web, aplicacions o plataformes, i per a l'elaboració de perfils de navegació dels usuaris d'aquests llocs, aplicacions i plataformes, amb la finalitat d'introduir millores en funció de l'anàlisi de les dades d'ús que fan els usuaris del servei.
 

  • Galetes de publicitat: Tenen naturalesa tècnica i permeten la gestió dels espais publicitaris que, com un element més de disseny o “maquetació” del servei ofert a l’usuari, l’editor hagi inclòs a la pàgina web, aplicació o plataforma en base a criteris com el contingut editat o la freqüència en què es mostren els anuncis, sense que es recopili informació dels usuaris amb finalitats diferents, com pot ser personalitzar aquest contingut publicitari o altres continguts.
 

  • Galetes de publicitat comportamental: Són aquelles que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l'observació continuada dels seus hàbits de navegació, el qual permet desenvolupar un perfil específic per tal de mostrar publicitat en funció d’aquest perfil.
 

3.              QUIN TIPUS DE GALETES UTILITZA AQUESTA PÀGINA WEB?

 

Denominació

Titular

Tipus

Finalitat

Periodicitat

hex (32)

Pròpia

Tècnica

Gestionar les trucades del servidor als sistemes de backend de la pàgina web

Persistent (1 any)

 

De conformitat amb la normativa vigent, la galeta tècnica esmentada a la taula que permet prestar el servei sol·licitat per l'usuari sempre es trobarà activada a la pàgina web i, per tant, l'usuari no tindrà la possibilitat d'acceptar-la, rebutjar-la ni revocar-la.

 

No obstant, li recordem que pot esborrar l'historial de navegació (incloent-hi les galetes) del seu navegador, consultant les opcions i instruccions proporcionades pel seu navegador.

 

4.              CANVIS EN LA POLÍTICA

La present Política de Galetes es podrà modificar quan així ho exigeixi la legislació vigent en cada moment o quan hi hagués alguna variació en el tipus de galetes utilitzades a la pàgina web. Per això, li recomanem revisar aquesta política cada vegada que accedeixi a la nostra pàgina web amb l'objectiu d'estar degudament informat sobre com i per quines finalitats utilitzem les galetes.

 

5.              CONTACTE

Si desitja més informació sobre l'ús de galetes a la pàgina web, pot dirigir-se a rgpd@divasa-farmavic.com. Política de galetes PDF